O jedné historické lži

15. 12. 2016 21:29:33
Při psaní uvedeného jsem se opíral o dostupné dokumenty a o informace z knihy „Dezinformace“, kterou napsal generál nadporučík Ion Mihai Pacepa bývalý pracovník GRU, společně s Ronaldem J. Rychlakem americkým právíkem a politikem.

Již, jak Vatikánský státní sekretář Eugenio Pacelli, byl znám jako velký odpůrcem nacismu a v té době papež Pius XI vydává encykliku „Mit brennender Sorge“ odsuzující německý nacismus. Tato encyklika je považována za dokument, ve kterém vůbec nejostřejším způsobem v dějinách vystupuje papež proti nějaké politické moci. Spoluautorem tohoto dokumentu je právě považován Eugenio Pacelli

Když byl Eugenio Pacelli zvolen papežem, jako Pius XII, Joseph Goebbels, Hitlerův ministr propagandy, si zapsal do svého deníku: „Politický papež, případně rafinovaný a šikovný bojovný papež. Tedy pozor!

Krátce po tzv. křišťálové noci v listopadu 1938 ještě jako kardinál a státní sekretář vyzval Eugenio Pacelli biskupy celého světa, aby pomohli německým pokřtěným židům prchajícím z říše a již jako papeži, se mu podařilo získat 3000 brazilských víz pro německé pokřtěné židy, kteří se díky nim mohli zachránit z Německa. Nepomáhal však jen pokřtěným etnickým židům, ale i všem ostatním, kdykoliv to bylo možné. Nuncius Giuseppe Roncalli (pozdější papež Jan XXIII.) předal na pokyn Pia XII. židovským rabínům tisíce nevyplněných potvrzení o křtu, aby s pomocí falešných dokladů mohli zachránit co nejvíce židů.

Dne 11. 09. 1943. Němci obsadili Řím a vyhlásili ve městě výjimečný stav. Hrozilo nebezpečí, že bude obsazen i Vatikán. Papež se stal Hitlerovým rukojmím. Dva dny před obsazením Říma byl nejvyšší velitel SS v Itálii SS-Obergruppenführer Karl Wolf povolán do Hitlerova hlavního stanu „Wolfsschanze“. Jen Wolfova námitka, že italský lid bude svého papeže bránit všemi prostředky, odradila Hitlera od záměru Vatikán obsadit, zmocnit se jeho sbírek a archivů a papeže unést do Německa nebo na některé neutrální území.

V časných ranních hodinách dne 6. 11. vtrhli příslušníci SS do Židovského ghetta na břehu řeky Tibery. Když se papež o akci dozvěděl, okamžitě si povolal německého vyslance u Svatého stolce Ernsta von Wiezsäckera u kterého proti této akci protestoval. Především ale vydal příkaz otevřít brány klášterů, kněžských seminářů, far, hospiců a také brány Vatikánu a svého soukromého sídla v Castel Gandolfo a poskytnout židům církevní azyl ve všech dostupných církevních budovách – šlo o 155 objektů. Jeho soukromá ložnice v Castel Gandolfo sloužila jako jesle a narodilo se zde 40 dětí. Veškeré své rodinné úspory věnoval na záchranu uprchlíků.

Po válce dne 26. října 1959 přijíždí do Bukurešti Chruščov údajně na šestitýdenní dovolenou spolu s generálem Sacharovskim šéfem KGB s úmyslem společně se Securiate vypracovat plán, jak z pronacistického papeže Pia XII udělat nacistického papeže. Nahrávala jim skutečnost, že papež předtím zemřel a nemohl se hájit. Rumunská větev operace KGB proti Piovi XII měl krycí název „ Trůn 12 „ Byla to narážka na papeže, jenž sedí na trůně sv. Petra a na Pia XII osobně.

V roce 1963 měla v Berlíně premiéru divadelní hra „Der Stellvertreter. Ein christliches Trauerspiel“ (Náměstek. Křesťanská tragédie). Její autor Rolf Hochhuth ji napsal na pokyn KGB a v ní představuje papeže Pia XII, jako antisemitu, sympatizanta s nacismem a člověka, který na papežském trůně naprosto selhal. Hru režíroval Ervin Piscator, komunista, kterého jako agenta už naverbovalo oddělení Čeky. Hra zostuzovalo papeže Pia XII.. Po Rolfu Hochhuthu prakticky totéž opakuje John Cornwells ve svém bestselleru „Hitler‘s Pope“ (Hitlerův papež). A po nich mnozí další. Hry se chytly levicoví novináři, komunistické strany dotované KGB. Dezinformace proti Papeži Piu XII se šířila jak lavinaí. Marně Židé na celém světě a politici protestovali pro této lži. Levicová fronta byla silnější. Do současné doby tato dezinformace žije v myslích lidí dál.

Tak se z Papeže, který podle Židů a židovského historika Emile Pinchas Lapide zachránil 860 000 Židů před holocaustem, se udělal Hitlerův papež. Po válce za záchranu Židů mu děkovali všichni politici a Židé celého světa. Když Pius XII. zemřel, napsala izraelská ministryně zahraničí Golda Meirová, že „statisíce Židů určených na smrt vděčí za své přežití přímým nebo nepřímým zásahům tohoto papeže

Autor: Jiří Kindl | čtvrtek 15.12.2016 21:29 | karma článku: 26.31 | přečteno: 1224x

Další články blogera

Jiří Kindl

Mnichov

Kolem Mnichovské smlouvy je mnoho nejasností a nepřesností, a tak jsem se z knih “Slovenské století”, kterou sepsal Pavel Kosatík, z knihy “Mnichov” od Davida Faberaa z knihy “Beneš” od Antonie Mares sepsal ve zkrácené verzi pojed

16.3.2024 v 12:45 | Karma článku: 14.77 | Přečteno: 469 | Diskuse

Jiří Kindl

Panika v Čechách

Media skoro denně hlásají, že Češi žijí v chudobě a budou umírat hlady. Takže trochu můj pohled na věc.

22.8.2022 v 19:42 | Karma článku: 28.69 | Přečteno: 1251 | Diskuse

Jiří Kindl

Mnichov

Kolem Mnichovské smlouvy je mnoho nejasností a nepřesností, a tak jsem se z knih “Slovenské století”, kterou sepsal Pavel Kosatík, z knihy “Mnichov” od DavidaFaberaa z knihy “Beneš” od AntonieMaressepsal ve zkrácené verzi pojednán

6.8.2022 v 15:37 | Karma článku: 14.34 | Přečteno: 545 | Diskuse

Jiří Kindl

Hladomor na Ukrajině

Poprvé jsem se dozvěděl o uměle vyvolaném hladomoru na Ukrajině z vyprávění zástupce děkana VŠ, který pocházel z Ukrajiny a vyučoval ruský jazyk. Jeho rodina během hladomoru zemřela a on jediný přežil.

11.4.2022 v 17:51 | Karma článku: 42.72 | Přečteno: 7078 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 14.92 | Přečteno: 151 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 14.86 | Přečteno: 378 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 375 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 37 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1567

Jsem absolvent střední školy, který se zajímá o historii. Čtu knihy zajímající se zejména historií, které píší historici. Zejména mě zajímá historie Židů.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...