Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J49i74ř11í 60M92í48k88a

2. 1. 2016 16:31

Docela dost mi otevřelo oči, že většina čelních představitelů Izraele NEJSOU prý Židé nýbrž konvertité z Chazarska, kteří se za Židy prohlašují včetně Rothchildů a podobných kvítků.

Další zajímavá opomíjená informace je, že Sionismus byl v 80 letech označen za rasismus rezolucí OSN, která byla ale na nátlak G.W. Bushe a jiných zase znovu zrušena.

Jinými slovy tito zjevně Chazaři hrají velice podivnou hru, kde se vydávají za pokrevní Židy a směřují Židy pouze do problémů, protože Bible jim prý dává vlastnická práva na území Izraele, protože jsou prý zvoleni Bohem jako národ vyvolený a ne-židé jsou pouze otroci. Tohle normálně rozhlašují a proto Sionismus je opravdu obdoba rasismu a nemá nic společného s ortodoxním židovstvím. Sionismus je pouze politická platforma a OSN ji rezolucí označilo za rasistickou.

Teď skoro nemůže člověk použít slovo Sionismus, protože je hned označován za antisemitu.

Rezoluce OSN o sionismu, která byla v 1991 revokována (tj. zrušena).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rezoluce_Valn%C3%A9ho_shrom%C3%A1%C5%BEd%C4%9Bn%C3%AD_OSN_%C4%8D._3379

To byl jediný případ v historii OSN, kdy byla nějaká rezoluce zrušena. Bush tam na projevu "brečel", že chceme tolerantní svět, kde nikoho nebudeme vylučovat, a že bychom proto neměli diskriminovat chudáky Židy, což je úplný nesmysl, protože sionismus a Židé jsou zcela odlišné věci.

Nevím, jestli se do té historie Izraele ještě vešlo, že Irgun chtěl provést teroristický útok v londýnském parlamentu, protože se této teroristické skupině/bojovníků za území Izraele při vzniku Izraele zdálo, že Británie je příliš laxní v tom, aby jim pomohla uznat/bránit území Izraele. Je tedy možné, že veškerý terorismus vlastně pochází pouze od sionistů, i když nevím jestli Arabové, Peršané a jiní neměli už předtím nějaké své formy terorismu. Ale tehdy ještě terorismus myslím vůbec nebyl a izraelský Irgun jsou možná první teroristé na světě?

0 0
možnosti
JZ

J24a13n 87Z19i49e28g17l91e16r

23. 12. 2015 16:35

Zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

J39a87n 31P80e54c50h70a

19. 12. 2015 4:59

Za článek karma, ale mám prosbu: Příště text čleňte do odstavců, líp se to pak čte.

3 0
možnosti
BH

Milí přátelé, na exoty typu Kowalczyk či Řezník netřeba reagovat, tonení o diskuzi, to je o patologickém antisemitismu..

4 1
možnosti
Foto

Moc se omlouvám, ale nezdá se mi, že bych měl na jiné nation nějaké jiná kritéria než na Izraelce, hlavně pak Izrael jako stát. Máte pravidlo, princip nepřipustnosti získání území silou, a to musí platit pro všechny stejně

2 2
možnosti
Foto

Dotaz: Porušili, nebo neporušili Židé při získávání území zásadu nepřipustnosti získání území silou? Ani jednoho milimetru čtverečního? Kolik procent území dnešního státu Izrael bylo při přijetí Charty OSN získáno silou?

Viděl jsem mapu Palestiny v r. 1947 se zaznamenaným židovským osídlením. Jsou to tečky na mapě. Asi tak v nejlepším případě jedno procento.

3 7
možnosti
Foto

Jediné území, které bylo získané silou je část Golanských výšin z důvodu, že z těchto výšin Sýrie ostřelovala Izrael. Ženevská úmluva zakazuje násilné přesuny lidí zúzemí jednoho státu do druhého státu, který obsadil v důsledku války. To všaknení případ Izraele. Jednak Židé šli na sporná území dobrovolně, nikdo jenásilím nepřemisťoval - a za druhé okupovat lze jen území, které někomu patří.Podíváme-li se do dějin, tak dané území nikdy nepatřilo lidem, kteří jsou nyníoznačováni jako Palestinci. Území patřilo buď Židům, nebo Egypťanům aJordáncům. Jordánci spravovali Západní břeh Jordánu, Egypťané Gazu. A co víc -Izraelci stavějí osady na pozemcích, na něž se nevztahují soukromá vlastnickápráva palestinských Arabů.

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že jeden z důvodů proč okolní země nemají Israel v lásce je skutečnost, že tenhle mladý stát jasně ukázal, že i bez ropy se dá v nehostinných podmínkách Arabského poloostrova vybudovat prosperující ekonomika. R^

20 1
možnosti
Foto

To je jeden z důvodů. Druhým je fakt, že Izrael je země svobodná, kde všichni občané mají svobodu a pokud se řídí zákony, pak se nemusí obávat jakékoliv diskriminace. To znamená, že muslimové mohou bez omezení vyznávat svou víru, stejně jako křesťané, židé a jiná náboženství. Tento fakt je v okolních muslimských zemích vnímán velmi negativně, protože existuje logická obava, že by Izrael mohl být příkladem.

17 1
možnosti

J73o54z84e67f 67Č15e67r30n52ý

18. 12. 2015 21:40

Veľmi nekritický článok. Ale beriem to tak, že v ČR sa Židia a IL tešia obľube, u nás je to skôr opačne.

Ja na nich nemám rád ten dvojaký meter. IL si kolonizovali, riadia si ho podľa seba a pre seba. To je v poriadku. Ale všade vo svete podporujú opačné tendencie- multikulti, homoagendu, zakázať občanon zbrane a pod.

A samozrejme každá kritika politiky štátu IL ale nejakého ich člena diaspory je hneď prezentovaná ako antisemitizmus.

0 8
možnosti
MO

Opakování historie - to jsou fakta.

1 0
možnosti
KB

K48a85r92e63l 62B73o50k

18. 12. 2015 21:35

Dobře popsána novodobá historie státu Izrael, ale židé po návratu z Egypta roku 1250 před naším letopočtem se pod vedením Mojžíše vrátili na území zvané Kanaán, zemi zaslíbené, oplývající mlékem a strdím. Tuto zemi zůrodnili a z kultůrnili. Z této země byli rozehnáni roku cca 70 našeho letopočtu Římskými legiemi. Takže Izrael je jejich původní země, bohem zaslíbená.

10 1
možnosti
AK

Člověče, vy si protiřečíte. Jak "vrátili na území zvané Kanaán"? To území právě těm Kanáncům patřilo a izraelité je vyvraždili.

0 7
možnosti
MO

Dávám karmu a dodávám, že z Izraele si musíme vzít příklad jak se ubránit primitivním agresorům.

12 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS