Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Často se mluví o tom, že v únoru 1948 selhali naši demokratičtí politici. Téměř se ale nemluví o tom, že snad nejvíce tehdy selhal ministr zahraničí Jan Masaryk, který zůstal v Gottwaldově vládě. Nedlouho poté ale umírá pádem z okna. Dodnes se spekuluje o tom, zda to byla sebevražda nebo vražda. Nevylučuji ani jednu z obou variant. Po 25.únoru se však od Jana Masaryka začali odvracet jeho přátelé a Jan Masaryk si možná teprve teď uvědomil své selhání. To by mohl být případný motiv pro sebevraždu.

3 0
možnosti
Foto

Ani J.M. neměl příliš na vybranou. Budˇ spolupracovat a udržet se na postu, což by jej stejně neochránilo před jistými perzekucemi vůči němu, nebo emigraci. Či odchod. Z tohoto světa. Věděl až příliš mnoho. Z ,,obou stran" :-/

1 0
možnosti
MD

K nastupu komunistu vedenych mnohdy dokonalymi pseudokomunisty bylo potreba hodne moc komunistu. A ty musel nejdrive nekdo 'vyrobit'. Nekdo, necim. Mozna by bylo dobre zacit pred valkou a tim kdo nas hodil pres palubu, pak valkou, kdo byl jejim strujcem a vitezem a podobne. To ostatni uz byly jen nasledky.

2 0
možnosti
Foto

Komunistu, ergo ,,tvrdého stalinistu", nelze považovat za ,,pseudo":-/

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 14,77
  • Průměrná čtenost 1577x
Jsem absolvent střední školy, který se zajímá o historii. Čtu knihy zajímající se zejména historií, které píší historici. Zejména mě zajímá historie Židů.

Seznam rubrik