Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

"Můj názor, je, že bez této pomoci nemohl Sovětský svaz postupovat tak rychle, bez této pomoci nebyla možná okupace SSSR východní a střední Evropy."

Pomoc bola obojstranne výhodná!

Ak by sa Nemecku podarilo dobiť " bleskovou vojnou " ZSSR, Nemecko by získalo potrebné suroviny, vojenský materiál, a hlavne nemuselo mať na východnom fronte viazaných státisíce vojakov a techniku, ktorých mohlo postaviť proti Británii a USA. Vylodenie v Normandii by sa stala len utópia.

Ak by tá pomoc nebola pomocou aj pre seba, určite by nepomáhali Stalinovi, ku ktorému už vtedy boli nemalé výhrady.

3 0
možnosti
Foto

Pane Ulrichu, nebyla oboustraně výhodná. To co poskytovalo Spojené království potřebovalo samo a nutně. Za druhé lodě dopravující pomoc potřebovali rovněž spojenci pro konvoje dopravujcí materiál spojencům do severní Afriky. To nemluvím o letadlech, lodí chránící konvoje. Němci nemohli porazit SSSR. To byla utopie. Průmysl v Německu nebyl natolik silný aby mohl dorovnávat ztráty na východní frontě a v Africe. Dále Německo bylo intenzivně bombardováno spojenci. Rovněž před Ruskem byly Pobaltské státy, Ukrajina, Bělorusko. To byly obrovské vzdálenosti.

2 0
možnosti
TH

Vzdy nutno pripominat. Diky. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 14,77
  • Průměrná čtenost 1577x
Jsem absolvent střední školy, který se zajímá o historii. Čtu knihy zajímající se zejména historií, které píší historici. Zejména mě zajímá historie Židů.

Seznam rubrik