Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

KGB škodila všude ve světě. Také v zemích 3.světa. A dezinformace byly jejich specialitou.

6 0
možnosti
Foto

A ostatní byli pouhá její ořezávátka. Ale za to KGB nemohla. Jednooký mezi slepými králem.

1 2
možnosti
Foto

Válka USA ve Vietnamu byla imperialistickým dobrodružstvím, které nelze morálně ospravedlnit. Naštěstí v té době bylo ještě dost američanů, kteří se vzepřeli zlovůli svého státu a tomu nezbylo nic jiného než tento nemravný konflikt ukončit.

7 4
možnosti
Foto

Začali ju severovietnamskí imperialisti... :-)

6 0
možnosti
VV

Nejen gehen valky ve Vietnamu. I dnes.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

6 2
možnosti
JN

J10o83s11e64f 28N45i49k35l

5. 12. 2016 16:06

...doporučují autorovi (vlastně nejen jemu) knihu, kterou napsal americký publicista Mark Lane, která vyšla pod názvem "Rozhovory s Američany"....stručně řečeno: Američtí vojáci vypravují o svých zážitcích (já bych ty zážitky nazval "zvěrstva" páchaná i na civilním obyvatelstvu)...pochybuji o tom, že v tom má prsty KGB...válka trvala 10 let (l964-1974) a Američané ve Vietnamu ke konci války měli 600 000 vojáků....svrhli na Vietnam více tun bomb, než bylo použito ve 2.sv.válce...a za to může také KGB?....

4 12
možnosti
Foto

A výsledkem těch komunistických dezinformací bylo i sebeupalování budhistických mnichů na protest proti přítomností Amíků ve Vietnamu?

4 1
možnosti
Foto

Hořící mniši byli na ulicích v Saigonu zachyceni fotoaparáty a kamerami západních novinářů, kteří byli na dané místo s předstihem pozváni. Buddhisté v Jižním Vietnamu většinou chtěli šokujícím způsobem otřást společností a vyvolat širší odpor proti autoritativnímu režimům, které často označovali za okupační.Upalování budhistů se děje v Číně. Tibetu, Tunisku. Nejvíce budhistických mnichů se upálilo v Indii.

3 1
možnosti
LJ

Tušil jsem, že Sověti, možná ve spolupráci s Čínou, tam vyzbrojili a vycvičili partyzáni, a když se válka rozhořela, pak toho propagandisticky využili.

V nedávné době jsem viděl dva dokumenty, jeden na ČT2, druhý na Prima Zoom o Hočiminově stezce, jak byla důmyslná a jak se jí Američané marně pokoušeli zničit. Ani slovo o tom, že tam proudily zbraně z Ruska a také sovětští poradci.

5 1
možnosti
JN

A ze Spolany Neratovice Tam se souhlasem Rusů proudil Agent Orange.

5 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 14,77
  • Průměrná čtenost 1577x
Jsem absolvent střední školy, který se zajímá o historii. Čtu knihy zajímající se zejména historií, které píší historici. Zejména mě zajímá historie Židů.

Seznam rubrik