Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti

Zajímavý článek, vedoucí k zamyšlení. Bohužel, formálně velmi nedbale napsaný, až je to zarážející. Budí dojem špatného překladu do češtiny špatným překladatelem. Chybí tomu editor. Nejhorší jsou ty protimluvy, které značně zkreslují smysl článku. Skoro bych řekl, že to vypadá na nějakou ideologickou sabotáž. Nebo si autor vůbec po sobě nepřečetl, co vlastně napsal. Škoda, takové lajdáctví pak článek znehodnocuje i obsahově.

0 0
možnosti
Foto

Karma, článek o stejném tématu a se shodným názvem jsem zveřejnil před časem

http://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=472376

1 0
možnosti

R^ Jedno je jisté: všechno nevíme. Nesoudní kritici papeži vyčítají, že se svým případným prohlášením nepostavil jasně nacizmu a že v určitých situacích vyjednával se zrůdami.

Myslím, že nic moc by se toho nezměnilo i s ohledem na fašismus uvnitř Itálie. Takto byl mnohem užitečnější a tomu byla i reakce po válce příznačná.

To neomlouvá řadu katolických kněží, kteří se dali dobrovolně do služeb nacistického Německa, ale to už je jiná kapitola.

0 0
možnosti
Foto

Ono lehké, přidat se k někomu, kdo vyhrává. Otázka zní, jak by třeba katolická církev se vypořádala s vítězným nacismem v Moskvě, Leningradu a Stalingradu. A ropnými poli v Baku.

0 1
možnosti

Máte pravdu, takové věci je potřeba neustále připomínat a proto za článek děkuji. Vždy lidem říkám ať se dívají na skutečnou historii katolické církve a ne na tu vylhanou co tady 40 let lidem vtloukali do hlav bolševici :-)

3 1
možnosti

J90o50s79e60f 46N16i96k53l

16. 12. 2016 11:00

...ano, je to potřeba připomínat...přesto všechno je potřeba vidět nezastřeně i to, že Vatikán německý nacismus podporoval hlavně pro jeho expanzi na východ, proti bolševickému Sovětskému svazu...Bůh nám pomáhej..."Gott mit uns"...

1 2
možnosti

J43o50s16e90f 32N62i14k76l

16. 12. 2016 0:37

Avro Manhattan v publikaci Vatikán ve světové politice v kapitole 11 "Vatikán a druhá světová válka" uvádí zajímavá fakta o jednání Hitlera s Vatikánem, o podpoře německého nacismu Vatikánem a další zajímavé informace...také zajímavé čtení..

0 0
možnosti
Foto

Není šprochu, na němž by nebylo pravdy trochu. Někdy na přelomu 19. a 20. století vydává kněz Rudolf Vrba s přivolením církevních cenzorů brožuru o církevním vlastnictví, v níž vyzývá věřící, aby se shromáždili jako kuřátka pod ochranu kvočny církve katolické, která je ochrání před zhoubným vlivem církve katolické. To, že pak církev katolická poněkud tlumila svůj postoj, posílený jejím antikomunismem v meziválečném období když viděla jeho následky , jí sice slouží ke cti, ale přece jenom by tato rovina propojení antikomunismu s antisemitismem zasloužila větší míru pozornosti. A reálně katolická církev považovala komunismus za větší zlo než nacismus a fašismus. Odtud mohly plynout její vstřícnost vůči fašismu a nacismu (přes jeho antisemitismus).

A pokud Pacepa tuto rovinu zanedbává, je pěkný desinformátor.

1 8
možnosti
Foto

... před zhoubným vlivem židovského kapitálu.

0 0
možnosti
Foto

přečetla jsem si se zájmem. už kdysi se tohle téma tady nakousnulo a už skutečně o té informaci, že Vatikán se nezastal...pochybuji. A zajímalo by mne i pozadí filmu ...zmiňovaná pravdivost příběhu Šarlatový a černý... líbí se mi tenhle film, ale tam je také opravdová neutralita papeže...

5 0
možnosti

To se mistnimu katolikobijci s. Petrikovi libit nebude.

6 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 14,77
  • Průměrná čtenost 1577x
Jsem absolvent střední školy, který se zajímá o historii. Čtu knihy zajímající se zejména historií, které píší historici. Zejména mě zajímá historie Židů.

Seznam rubrik