Jiří Kindl

Ženy z Code Pink dostaly v Bayreuthu cenu

20. 04. 2016 10:38:58
Je to opsané ze Židovských listů ze dne 19. 04. 2016 a považuji to za velmi zajímavé s porovnáním se vztahem Německa k muslimům.

Kdo jsou ženy z Code Pink. Lidově řečeno jsou to ježibaby. Code Pink je americká ženská krajně levicová protiizraelská organizace. To ony ale popírají a prohlašují, že jsou mezinárodně uznanou a „váženou“ mírovou skupinou. Její pravé cíle jsou zřetelné z účasti na konferenci v Iránu, která byla zaměřena na popírání holocaustu. A právě tato organizace byla v pátek 15. dubna 2016 „vyznamenaná“ v Bayreuthu na univerzitě Cenou tolerance a humanity Wilhelmiene-von-Bayreuth. Cena je dotována částkou 10 000 €. Členky Code Pink se zástupcům města poděkovaly rozvinutím transparentu s nápisem „Ceníme si vaši odvahy.“ Chybí zde dodatek „... přiznat se k antisemitismu.“

Proti udělení ceny protestovala řada významných osobností a organizací. Začátkem roku se proti udělení ceny tolerance a humanity skupině Code Pink vyjádřila starostka Bayreuthu Brigitte Merk-Erbe, městskou radou byla v poměru 23:18 přehlasována. Proti se vyslovil i ministerský předseda Bavorska Horst Seehofer, prezident Ústřední rady Židů v Německu Josef Schuster, velvyslanec Izraele v Německu Yakov Hadas-Handelsman, předsedkyně mnichovské židovské obce Charlotte Knobloch a německo-izraelské organizace.

Zajímavé je, že se o udělení ceny Rada města Bayreuthu organizaci Code Pink v německých médiích moc informací neobjevilo, asi proto, aby ve světě nebyla pověst města Bayreuthu pošramocena.

Autor: Jiří Kindl | karma: 18.17 | přečteno: 322 ×
Poslední články autora